10 kiinnostavaa kaupunkikohdetta vuonna 2016

Share

Maapallolla on paljon kaupunkeja, joissa olen käynyt (vähintään lentokentällä), mutta paljon enemmän kaupunkeja, joissa en ole vielä vieraillut. Listasin muutaman itseäni kiinnostavan kohteen, jotka saattavat kiinnostaa myös muita suomalaisia, sillä näihin kohteisiin pääsee Helsingistä vaivattomasti suorilla lennoilla. Laitoin listaan mukaan myös kohteiden kiinnostavimpia nähtävyyksiä.

1. TORONTO

Toronto on yksi maailman kansainvälisimmistä kaupungeista ja tässä Kanadan suurimmassa kaupungissa on yli 100 kansallisuutta edustettuna. Kaupungin yleisilme on hyvin eurooppalainen ja siellä on helppo liikkua. Maailman pisimmän ostoskadun (Yonge Street) ohella kannattaa vierailla CN Towerissa (553 m), joka on maailman viiden korkeimman, turisteille avoimen, rakennuksen joukossa. Mikäli sinulla on koko päivä käytettävissäsi, kannattaa ehdottomasti vierailla Niagaran putouksilla, jonne matkaa Torontosta on reilut 130 km.

Toronton hotelleja löydät täältä.

Niagaran putoukset
Niagaran putoukset

2. BIARRITZ

Biarritz Atlantin aaltoineen on Ranskan lahja “surffareille” ja kaikille lainelautailusta kiinnostuneille. Sen rannat jyrkkine kalliorinteineen ovat mahtava näky ja itse kaupunki viehättää idyllisyydellään. Surffauksen alkeita kannattaa harjoitella opettajan avustuksella ja rantapäivän jälkeen on mukava syödä illalista jossain kaupungin lukuisista kala-ja äyriäisravintoloista, viiniä sekä muita virvokkeita nauttien.

Biarritzin hotelleja löydät täältä.

Atlantin aallot Biarritzin uimarannalla.
Atlantin aalloissa Biarritzin uimarannalla.

3. XIAN

Keski-Kiinassa sijaitseva yli 8 miljoonan asukkaan Xian on yksi Kiinan vanhimmista kaupungeista. Maakunnan ehdottomasti mielenkiintoisin nähtävyys on Kiinan ensimmäisen keisarin hautaa vartioiva 8000 kivisotilaan ja -hevosenTerrakotta-armeija. Xianista matkaa haudalle on n. 40 km.

Xianin hotelleja löydät täältä.

Terrakotta-armeija.
Terrakotta-armeija.

4. REYKJAVIK

Reykjavik kuumine lähteineen ja karuine maisemineen on varsin uniikki matkakohde. Tähän maailman pohjoisimpaan pääkaupunkiin on keskittynyt koko Islannin talous ja kulttuuri. Jos haluaa vielä lisää pohjoisen eksotiikkaa, voi Keflavikin lentokentältä lentää vierailemaan vaikkapa Grönlannissa tai Fär-saarilla.

Reykjavikin hotelleja löydät täältä.

Islantilaista idylliä.
Islantilaista idylliä.

5. HANOI

Vietnamin pääkaupunki Hanoi, on Thaimaata ja Kiinaakin edullisempi matkakohde, joka ei vielä ole täysin turistien kansoittama. Hotellit ovat ylellisiä, ruoka maukasta ja ilmasto trooppinen ympäri vuoden. Vedessä esitettävä nukketeatteri on iltaohjelmana sangen mielenkiintoinen.

Hanoin hotelleja löydät täältä.

Hanoin arkea.
Katunäkymää Hanoissa.

6. ABU DHABI

Dubain nähtävyyksien ohella kannattaa vierailla myös Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa, Abu Dhabissa, joka sijaitsee noin tunnin bussimatkan päässä Dubaista. Hallintokaupungin mielenkiintoisin vierailukohde (ainakin vauhdista pitäville) on Ferrarin brandin ympärille rakennettu teemapuisto Ferrari World, josta löytyy mm. maailman nopein vuoristorata.

Abu Dhabin hotelleja löydät täältä.

Ferrari World.
Ferrari World.

7. CHICAGO

Suunnattoman suuren Michigan-järven rannalla sijaitseva Chicago on yllättävän “merellinen” kaupunki venesatamineen, laitureineen ja rantoineen. Arkkitehtuuria sekä maailman ensimmäisiä pilvenpiirtäjiä voi ihailla vaikkapa kaupungin kanavien läpi risteilevän turistilaivan kannelta.

Chicagon hotelleja löydät täältä.

Chicagon legendaariset pilvenpiirtäjät.
Chicagon legendaariset pilvenpiirtäjät.

8. LISSABON

Portugalin pääkaupunki, Lissabon, on sympaattinen ja merihenkinen kaupunki, jossa on kapeat kadut ja suuret korkeuserot. Merenkulun historia on helposti aistittavissa ja tutkimusmatkailijoiden seikkailuihin voi tutustua Merimuseossa (Maritime Museum), joka muuten on varmasti yksi vaikuttavimmista sarjassaan. Ainakin miekkakalaa kannattaa ehdottomasti maistaa, muiden meren antimien ohella.

Lissabonin hotelleja löydät täältä.

Lissabon hurmaa helposti.
Hurmaava Lissabon.

9. TEL AVIV 

400.000 asukkaan Tel Aviv on Israelin toiseksi suurin ja yksi Lähi-Idän “trendikkäimmistä” kaupungeista ihmisiä vilisevine ostoskatuineen. Kaupungissa on vilkas yöelämä ja siellä on lukematon määrä ravintoloita, baareja, pubeja ja yökerhoja. Päivämatka kannattaa suunnata vajaan 100 km päässä sijaitsevaan Jerusalemiin sekä Kuolleen meren rannoille. Kuolleen meren “kylpylöissä” voi ottaa vaikka nuorentavan mutakylvyn ja suolaisessa vedessä kelluminen onnistuu ilman uintiliikkeitä.

Tel Avivin hotelleja löydät täältä.

Kuollutmeri sijaitsee n. 100 km päässä Tel Avivista.
Kuollutmeri sijaitsee n. 100 km päässä Tel Avivista.

10. LONTOO

Lontoosta löytyy aina uutta ihmeteltävää. Konserttien, teatterien ja musikaalien kirjo on valtava ja sieltä jokainen löytää varmasti mieleisensä. Edullisimmat liput näytöksiin saa usein näytöspäivänä. Euroopan korkein rakennus, The Shard (310 m), tarjoaa turisteille mahdollisuuden tutkailla Lontoota huikeasta lintuperspektiivistä. Yläilmoista käsin pääsee Lontoota tarkkailemaan myös Emirates-lentoyhtiön sponsoroimalla kabiinihissillä, jolla voi tehdä “lennon” Thames-joen yli.

Lontoon hotelleja löydät täältä.

The Shard.
The Shard.

 

Share

About Antero (Airline Pilot)

Lentäjän työ vie tämän keski-ikäisen miehen moniin maihin, matkustelu perheen kanssa avartaa myös vapaa-ajalla. Asuu pääkaupunkiseudulla. Pitää hyvästä ruuasta ja viineistä, harrastaa veneilyä, golfia ja laskettelua. Seuraa monipuolisesti urheilua ja tykkää myös elokuvista sekä teatterista.

Leave a Reply