Edullisia ostoksia New Yorkissa

Share

“New York, concrete jungle where dreams are made of, there’s nothin’ you can’t do, now you’re in New York…”

New York by night.
New York by night.

New Yorkin seutu on yksi parhaista shoppailualueista maapallolla. Vaikka Manhattanilta löytyykin lähes kaikkea, niin suurempia ostoksia (huonekalut, autot, venetarvikkeet) kannattaa hakea halvemmilla hinnoilla esim. New Jerseyn ja Brooklynin puolelta. Manhattanilta voi shoppailla edullisesti esim. vaatteita, laukkuja, kenkiä, koruja, kelloja ja sisustustarvikkeita. New Yorkiin tulvii turisteja ympäri maailmaa, ja kauppiaat haluavat palvella heitä mahdollisimman kilpailukykyisillä hinnoilla, sillä kilpailu on todella kovaa.

Suuri valikoima erilaisia Converseja löytyy Footlocker-ketjun myymälöistä.
Suuri valikoima erilaisia Converseja löytyy Footlocker-ketjun myymälöistä, hinta n. 30-50 USD.

New Yorkissa työmatkoilla ollessani ei shoppailuun yleensä jää paljoa aikaa. Silloin on hyvä suunnitella “askelkuviot” tarkkaan. Metro on useimmiten se nopein ja edullisin tapa liikkua esim. Downtownista Midtowniin. Ohessa muutamia oma suosikkiostospaikkojani Manhattanilla.

Aivan Manhattanin eteläkärjessä sijaitsee yksi New Yorkin tunnetuimmista tavarataloista, Century 21. Tavaratalo myy vähintään puoleen hintaan merkkitavaraa, vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, laukkuja, sisustustavaraa, you name it! Erityisen edullisia ovat amerikkalaiset merkit, mm. Calvin Klein, DKNY, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Michael Kors. Viimeksi löysin laukkuosastolta DKNY:n keskikokoisen nahkalaukun 159 Dollarilla, jonka city price (“normaalihinta”) oli n. 400 USD. Olen tehnyt monta kertaa löytöjä myös pohjakerroksen sisustusosastolta, josta saa mm. ihania ja laadukkaita pyyhkeitä ja lakanoita todella edullisesti, esim. Calvin Kleinin lakanoita muutamalla kympillä. 

Yleisnäkymä Century 21-tavaratalon kulmilta.
Yleisnäkymä Century 21-tavaratalon kulmilta.

Jos haluaa ostaa enemmänkin kodin sisustustavaraa, erityisesti makuuhuoneeseen, kylppäriin tai keittiöön, niin suuri ja edullinen valikoima löytyy Bed, Bath & Beyond-nimisestä liikkeestä. Ketjulla on useita myymälöitä Manhattanilla. Ketjun liikkeestä löysin suurikokoisia (king size, 50 USD/kpl) untuvatyynyjä, joita on Suomessa harvoin saatavilla.

Alusvaatteita, ihania tuoksuja ja meikkejä löytyy tietenkin Victoria’s Secretin liikkeistä, joita löytyy eri puolilta Manhattania. VS-liikkeestä löydän yleensä ylellisen raikkaita body spray-tuoksuja päivittäiseen arkikäyttöön. Lisäksi huulikiiltoja tarttuu ostoskoriin usein, 4 kpl 20 dollarin tarjoushintaan. VS:ssä on aina mukava käydä ihastelemassa kaikkea kaunista, vaikka ei ostaisikaan mitään.

Edullista elektroniikkaa löytyy useista eri paikoista, itse olen löytänyt hyviä “diilejä” liikkeestä nimeltä B & H, jonka New Yorkin superstore sijaitsee osoitteessa 420 9th Ave. at 34th St. Jotkut tuotteet ovat huomattavasti Suomen hintoja halvempia. Omistajat ovat juutalaisia, joten kauppa saattaa olla kiinni juutalaisina juhlapyhinä. 

Lähes kaikilla liikkeillä on hyvät nettisivut ja tuotteita voi yleensä tilata myös nettikaupasta suoraan hotellin osoitteeseen jo viikkoa, paria ennen matkaa. Tilatut tavarat odottavat valmiiksi hotellin vastaanotossa, tällöin aikaa ja rahaa säästyy vieläkin enemmän 😉 Happy shopping!

Freedom-Tower rakennettiin World Trade Centerin tornien paikalle.
Freedom Tower rakennettiin World Trade Centerin tornien paikalle Manhattanin eteläkärkeen.

Tässä muutamia hyviä hotelleja Manhattanilla, joissa mielestäni hinta, laatu sekä sijainti ovat kohdillaan:

Novotel New York – Times Square
Sheraton New York Times Square
Hilton New York Fashion District
Club Quarters Grand Central

 

 

 

Share

About Kata (Flight Attendant)

Reilusti yli kolmekymppinen lentoemäntä. Asuu Helsingissä miehensä ja teini-ikäisen pojan kanssa. Matkustelee paljon myös vapaa-ajallaan, lomamatkat suuntautuvat usein hieman kauemmas, Euroopan ulkopuolelle. Harrastaa erilaisia liikuntalajeja ja klassista musiikkia. Rakastaa kauniita vaatteita, kenkiä, laukkuja, hienoja ruokaelämyksiä ja hyviä viinejä ja samppanjaa. --------- A flight attendant in her mid thirties living in Helsinki with her husband and son. Loves travelling faraway also on her holidays. Sports and classical music enthusiast who also adores beautiful clothes, shoes, bags, fine dining, wine and champagne.

Leave a Reply