Top 10 Hotellit – Helsinki

Share

Suomen pääkaupunki tarjoaa monta mukavaa hotellivaihtoehtoa. Kaikki listalleni valitut hotellit ovat Helsingin ydinkeskustan tuntumassa, ostosalueiden ja nähtävyyksien läheisyydessä. Monet näistä hotelleista tarjoavat viikonloppuisin huoneita alennetuin hinnoin.

1. Hotel Haven

hotelhaven_blog

Hotel Haven on Small Luxury Hotels of the World- ketjun jäsen. Haven sijaitsee loistavalla paikalla Kauppatorin läheisyydessä. Hotellista löytyy 77 yksilöllisesti ja tyylikkäästi sisustettua huonetta. Huoneiden ylellisiin ominaisuuksiin kuuluu mm. Elemis-merkkisiä kylpytuotteita, egyptiläisestä puuvillasta valmistettu kylpytakki, Bang & Olufsen-viihdejärjestelmä, suuret sängyt egyptiläisine puuvillalakanoineen. Hotel Haven tarjoaa asiakkailleen monia palveluita kuten kuntosalin, konferenssihuoneita sekä jopa kolme huipputason ravintolaa: Havis, Sundmans Krog ja G.W. Sundmans, joista viimeisin on saanut ‘Rising Star’-maininnan Michelin-oppaassa.

Katso Hotel Havenin hinnat täältä.

2. Hotel Kämp

hotelkamp_blog

Tämän historiallisen hotellin rakennutti alunperin Carl Kämp vuonna 1887. Suuri restaurointiprojekti alkoi vuonna 1996 ja Hotel Kämp avattiin uudelleen vuonna 1999. Hotelli kuuluu Luxury Collection of Starwood Hotels & Resorts Worldwide-ketjuun ja se sijaitsee Helsingin arvokkaimman ostoskadun varrella, Pohjoisesplanadilla. Hotellissa on 179 huonetta, joissa on vuosien varrella majoittunut useita kuuluisuuksia, kansainvälisistä pop-artisteista kuninkaallisiin. Standardihuone (Deluxe room) on melko tilava marmorikylpyhuoneineen, sviitit ovat yksilöllisesti sisustettuja ja ne on nimetty suomalaisten historiallisten henkilöiden mukaan. Aamiainen ei yleensä sisälly huoneen hintaan, mutta on kyllä monien mielestä hintansa väärti. Hotellista löytyy runsaasti palveluita, esim. huipputason kylpylä Kämp Spa sekä arvostetut ravintolat Brasserie Kämp ja Yume. 

Katso Hotel Kämpin hinnat täältä.

3.  Hotel Fabian

hotelfabian_blog

Hotel Fabian sijaitsee Hotel Havenin läheisyydessä eli pienen kävelymatkan päässä Kauppatorista. Tämä hieman tuntemattomampi hotelli on saanut ylistäviä arvosteluita asiakkailtaan erityisesti kodikkaan, mutta huolitellun boutique hotel-tyylinsä ansiosta. Hotellissa on 58 eleganttia huonetta sekä kaunis sisäpiha. Lux room on huonekokonaisuus, joka tarjoaa asunnonomaisen huoneen keittiöineen ja lisäksi jopa oman sisäänkäynnin katutasolta. Hotellilla ei ole omaa ravintolaa, mutta lähistöltä löytyy paljon valinnanvaraa ruokapaikoissa.

Katso Hotel Fabianin hinnat täältä.

4. Radisson Blu Plaza Hotel

hotelradissonplaza_blog

Radisson Blu Plaza Hotel sijaitsee kätevästi Helsingin Rautatieaseman läheisyydessä, mutta kuitenkin sen rauhallisemmalla puolella, Kansallisteatterin takana. Hotellissa on 302 muodikkaasti ja modernisti sisustettua huonetta. Hotellirakennus on valmistunut jo vuonna 1917, uuteen uskoon se remontoitiin vuonna 2012. Huoneissa on “high-tech”-tunnelma, paneelista voi ohjailla mm. suurta taulu-tv:tä sekä valaistusta. Hauska yksityiskohta, tv kylpyhuoneen peilissä, yllättää omaperäisyydellään. Radisson Blu Plazan yhteydessä toimii cocktail baari Bar 7 Blings sekä ravintola The Kitzens. Hotellin Super Breakfast Buffet-aamiainen on huhujen mukaan yksi Helsingin parhaista hotelliaamiaisista.

Katso Radisson Blu Plaza -hotellin hinnat täältä.

5. Klaus K Hotel

hotelklausk_blog

Hotel Klaus K:ta pidetään Suomen ensimmäisenä “design-hotellina”. Klaus K sijaitsee mukavalla paikalla Bulevardilla, lähellä tavaratalo Stockmannia. Hotellin 137 huonetta ovat melko kompaktin kokoisia ja niillä on neljä tunteellista teemaa: mystical, passion, desire ja envy. Varattavissa on myös uniikkeja design-huoneita sekä v. 2014 valmistuneita Sky Loft-luksushuoneistoja kattoterasseineen. Hotellin yhteydessä toimii oiva italialainen ravintola Toscanini ja alakerran tyylikäs Ahjo Bar & Club on suosittu baari erityisesti viikonloppuisin. Aamiaisvaihtoehtoja on kaksi erilaista: suomalais-mannermainen tai italialais-tyylinen ja hotellin sivuilla luvataan aamiaisen sisältyvän aina huoneen hintaan.

Katso Hotel Klaus K:n hinnat täältä.

6. GLO Hotel Kluuvi

hotelglokluuvi_blog

GLO Hotel Kluuvi valmistui vuonna 2007. Vuonna 2013 hotelli sai 70 huonetta lisää, jolloin kokonaishuonemäärä on 184. Huonekategorioita on kuusi. Standardihuone “Glo Smart-huone” on todella pieni (13 m²), mutta tärkein asia, eli vuode, on erittäin laadukas suomalaisvalmisteinen moottorisänky. Glo Kluuvi sijaitsee Kluuvikadulla, Hotel Kämpin lähellä ja muutaman askeleen päässä pääostoskatu Aleksanterinkadulta. Glo Hotel Kluuvin asiakkaille löytyy runsaasti ravintolavaihtoehtoja sekä hotellin sisältä että ulkopuolelta ja vieraat voivat käyttää myös Hotel Kämpin kuntosalia.

Katso Glo Hotel Kluuvin hinnat täältä.

7. Hilton Helsinki Strand

hotelhiltonstrand_blog

Hilton Helsinki Strand sijaitsee Hakaniemessä, noin kilometrin päässä ydineskustasta. Hilton Strand on aito businesshotelli, jossa on 190 huonetta sekä yhdeksän kokoushuonetta jopa 280 vieraalle. Hotellista löytyy luonnollisesti myös business center sekä executive lounge. Huoneet ovat tilavia suurine avattavine ikkunoineen ja sisustustyyli on luotettavaa, perinteistä “Hilton-laatua”. Sauna, uima-allas ja kuntosali sijaitsevat kattokerroksessa, joten hulppeita maisemia merelle päin voi ihastella virkistäytymisen lomassa. Hotellin lainapyörällä pyöräillessä voi tutustua lisää ympäristöön, tai pistäytyä vaikka Korkeasaaren eläintarhaan läheiseltä laiturilta liikennöivällä laivalla.

Katso Hilton Helsinki Strandin hinnat täältä.

8. Solo Sokos Hotel Torni

hoteltorni_blog

Heti auettuaan 1931 Hotel Torni on käynyt läpi monia erilaisia vaiheita erityisesti toisen maailmansodan aikana. Hotelli on toiminut kansainvälisen diplomatian näyttämönä ja se on majoittanut monien maiden poliittista eliittiä. Torni on klassinen, perinteikäs, 152-huoneinen hotelli aivan Helsingin ydinkeskustassa. Jokainen huone on omanlaisensa pikku yksityiskohtineen; on kaakeliuuneja, taidemaalauksia, tassuammeita, lasiseiniä jne. Ylempien kerrosten huoneista on huikea näkymä kaupungin kattojen ylle. Ateljee Bar hotellin katolla on yksi Helsingin suosituimmista näköalabaareista. Myös alakerrasta löytyy baareja moneen makuun. Ravintola Torni on tunnettu korkealuokkaisesta keittiöstään.

Katso Solo Sokos Hotel Tornin hinnat täältä.

9. GLO Hotel Art

hotelgloart_blog

GLO Hotel Art on rakennettu vuosisadan vanhaan Art Nouveau-linnaan. Vuonna 2012 hotelli uusittiin kokonaan. Hotelli sijaitsee Lönnrotinkadulla, n. 700m ydinkeskustasta. Huoneita on 171. Saman ketjun Glo Hotel Kluuvin tapaan, myös tämän Glo-hotellin pienimmätkin huoneet on varustettu laadukkailla suomalaisilla vuoteilla. Huoneissa voi aistia vanhan linnatunnelman yhdistettynä moderniin skandinaaviseen tyyliin. Hotellin tunnelmanluojina toimivat sen useat takat sekä The Glo Art Kitchen-ravintola sata vuotta vanhan kellarin sisällä.

Katso Glo Hotel Artin hinnat täältä.

10. Hotel Scandic Simonkenttä

hotelscandic_blog

Hotel Scandic Simonkenttä on suurehko, 360-huoneinen Scandic-ketjun hotelli keskellä Helsingin sykettä, kauppakeskus Kampin kupeessa. Hotellin sisustus on tyypillistä suomalais-skandinaavista tyyliä, huoneet ovat perussiistejä ja melko koruttomia, mutta puulattia tuo mukavan raikkaan tunnelman. Joissain huoneissa on ranskalainen parveke. Alakerran ravintola The Restaurant & Café Simonkatu on mukava kohtauspaikka, ravintolasta on suuret ikkunat vilkkaille kaduille. Samassa rakennuksessa toimii myös suosittu meksikolainen ravintola Colorado Bar & Grill.

Katso Hotel Scandic Simonkentän hinnat täältä.

Share

About Kata (Flight Attendant)

Reilusti yli kolmekymppinen lentoemäntä. Asuu Helsingissä miehensä ja teini-ikäisen pojan kanssa. Matkustelee paljon myös vapaa-ajallaan, lomamatkat suuntautuvat usein hieman kauemmas, Euroopan ulkopuolelle. Harrastaa erilaisia liikuntalajeja ja klassista musiikkia. Rakastaa kauniita vaatteita, kenkiä, laukkuja, hienoja ruokaelämyksiä ja hyviä viinejä ja samppanjaa. --------- A flight attendant in her mid thirties living in Helsinki with her husband and son. Loves travelling faraway also on her holidays. Sports and classical music enthusiast who also adores beautiful clothes, shoes, bags, fine dining, wine and champagne.

Leave a Reply